Бившият пилот във Формула 1 Роберт Дорнбос се включи в кръга от критици спрямо пилота на Ферари Себастиан Фетел, който претърпя категоричен крах в последната 1/3 от календара във Ф1.

Германският пилот на „черните кончета” все още има математически шансове да спечели титлата в най-технологичния спорт на планетата, ала всичко минава през невъзможните граници. Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън води с 67 точки пред Фетел.

„Защо беше нужно да е толкова нетърпелив? Неразбираемо е как, когато за него и неговият екип са възложени много неща и той да се проявява така. Оказа се в положението на Макс Ферстапен”, продължи Дорнбос.

„Всичко се разви много бързо. След първите десет състезания той беше осем точки пред Люис, а седем надпревари по-къснос е озова на 67 точки зад него. Всичко е приключило”.

Дорнбос смята, че във Ферари вече не се вслушват в идеите на Фетел, след като прецениха да се разделят с втория си пилот и много добър приятел Кими Райконен.

„Смяната на Кими с Чарлс Льоклер също ми е необяснима, тъй като Райконен може много повече да притисне Фетел. Той се нуждае от това, но нека видим какво ще се случи. Психологическата война отдавна е спечелена от Хамилтън, а Ферари често вземат грешни решения в кофти моментите”, завърши бившият холандски пилот.