Китай е бил поканен да приеме две състезания от Формула 1 в Шанхай през този сезон, но не се е достигнало до решение дали да бъде прието предложението, заяви президентът на Спортното бюро на Шанхай за местните медии.

Гран При на Китай трябваше да се проведе по план на пистата в Шанхай на 19 април, но беше отложено заради пандемията от коронавирус. Ръководството на Формула 1 (ФОМ) все още се надява за провеждането на 15-18 състезания тази година и публикува променен и скъсен временен европейски график, който ще започне в Австрия на 5 юли при закрити врати.

„ФОМ ни помолиха дали е възможно Шанхай да приеме две състезания. Не сме взели окончателно решение, всичко зависи от евентуалните промени на епидемичната ситуация“, каза директорът на Спортната администрация на Шанхай Сю Бин, цитиран от държавната агенция Синхуа.

Той добави, че администрацията е разговаряла с много международни спортни организации в последните месеци относно провеждането на състезания във финансовата столица на Китай. Откриващото Гран При в Австралия беше отменено часове преди първата свободна тренировка през март. Състезанията в Азербайджан, Сингапур и Япония бяха отменени миналия петък, присъединявайки се към други четири състезания, които вече бяха отменени.