Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен показа сериозно чувство за самокритика след грешката, която допусна в последния си опит за бърза обиколка в квалификацията за Гран При на Азербайджан. 

Фетел: Не мога да бъда по-доволен

Финландският ветеран се движеше с предимство от 2 десети от секундата, но в 16-ия завой колата му занесе мощно по негова вина и това осуети надеждите му. Така той в крайна сметка ще стартира чак от 6-о място, което си е сериозно разочарование предвид надмощието на Ферари над основния конкурент Мерцедес.

Ледения има защо да съжалява, тъй като в същото време Фетел правеше нов бърз тур и допусна неточност, който не му позволи да подобри резултата си.

Равносметката: Мерцедес с цяла секунда регрес в Баку

39-годишният Райконен не се оправда с ветровитото време и призна, че всичко се е случило по негова вина. „Не, очевидно беше пре**вка. Допуснах грешка. Коства ми доста позиция, така че краят съвсем не беше брилянтен”, каза пилотът на „скудерията”.

„Не съм правил нищо по-различно, просто влязох в завоя. Нямах никакви проблеми. Не знам, просто колата се плъзна встрани, аз я върнах, но вече знаех, че всичко е загубено, защото отпред беше просто правата. Сега просто съм разочарован. Вече ми се случва няколко пъти.”

„Мога сама до погледна в огледалото, защото е болезнено”, завърши Райконен.