Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф разкри основното зад своя подход, който му помага да изважда на показ максимума от възможностите на Люис Хамилтън. Според австриеца единственият начин да получаваш в пълен размер класата на 5-кратния световен шампион е като го оставиш да живее живота си по начина, по който му харесва.

От началото на втория дял през миналогодишния сезон до този момент самият британски пилот твърди, че е намерил „оптималния си режим” във Формула 1, а 12 победи в последните му 17 състезания го доказват съвсем ясно. В същото време през последните години Хамилтън не се свени да присъства на светски събития и сериозно разшири диапазона си от интереси. Разбира се, това винаги е водело до немалко критики, че 34-годишният състезател не е докрай концентриран върху спортната си кариера.

„Най-важното е да приемеш, че всички сме различни личности и имаме нужда от свои собствени рамки, за да се представяме добре”, заяви Волф.

„Люис е човек, който трябва да има възможността да преследва другите си амбиции и интереси. Така че вместо да поставяме някого в кутия и да му кажем: „Така трябва да се държи един състезателен пилот – трябва винаги да идваш навреме, да избягваш полетите преди състезания, да не записваш музика по нощите, а да опитваш да поспиш”, проумях много рано, че ако му осигурим свободата да следва собствените си интереси, ще можем да получим максимално представяне на пистата. Имам чувството, че той има нужда да отклонява ума си от моторните спортове.”

„Ако има възможност да посети модно шоу, което го вълнува, или да записва музика, или да кара сноуборд с приятели, той забравя за състезанията и така може да се връща по-силен и зареден повече с енергия”, добави Волф.