Кристиан Хорнер сподели актуална информация за напредъка в департамента за задвижващи системи на Ред Бул.  Отборът работи върху собствена задвижваща система, която ще се използва след влизането на новите технически правила през 2026 година. Шефът на "биковете" бе категоричен, че две години са малко, що се отнася за работата по двигател. Хорнер обаче заяви, че всичко се движи по план. 

„По отношение на двигателя сме на агресивна крива, тъй като сме съвсем нов производител на задвижващи агрегати. Но отборът наистина се справя с това предизвикателство. Съоръженията ни са напълно завършени както от гледна точка на тестване и разработване с динамометрични стендове и т.н., така и от гледна точка на производствения капацитет“, сподели Хорнер.

„Две години в света на двигателите са много малък период от време. Намираме се там, където очакваме да бъдем в този момент", допълни той.

„Постигаме целите, които си бяхме поставили по отношение на новата задвижваща система. Винаги е трудно да се разбере как тези цели се съпоставят с тези на нашите конкуренти. Усилията, които се полагат зад кулисите, са наистина огромни. Това буквално е надпревара с часовника до началото на 2026 г.“, завърши босът на Ред Бул.