Отборният директор Кристиан Хорнер предупреди, че на Макс Ферстапен ще му бъде "много трудно" да спре Ландо Норис в битката за световната титла във Формула 1, ако Ред Бул не намери отговор на забележителния напредък на Макларън.

Норис победи Ферстапен с повече от 20 секунди в Гран при на Нидерландия, а състезателят на Ред Бул не е печелил вече от два месеца. Световният шампион има 70 точки преднина на върха в класирането при пилотите, след като бе първи седем пъти в първите десет кръга.

"Ако нещата изглеждат по този начин и в останалите девет кръга, то тогава ще бъде много трудно (Ферстапен да спечели титлата - б.пр.)", заяви Хорнер преди Гран при на Италия в Монца.

"Имахме голям късмет, че Макларън не бе на толкова високо ниво в началото на годината. Успяхме да поведем с разлика, но тя се топи доста бързо. В последните състезания те разполагат с категорично по-бързия автомобил и осъзнаваме ясно, че трябва да намерим начин да отговорим. Не е сложно като квантовата физика, но в същото време в тази индустрия нищо не се коригира с магическа пръчица. Въпросът е да разберем какъв е проблемът, да го адресираме и да го коригираме", каза още директорът на Ред Бул, цитиран от Ройтерс. 

"Шокиращото е, че Ландо е спечелил само два пъти с този автомобил. Той кара отлично, набира самочувствие и сега ние сме задължени да отговорим. Свикнали сме година след година да се борим за титлата. Ще открием проблема и ще хвърлим всички сили в следващите девет състезания".