Шампионите във Формула 1 Ред Бул се надяват да вдигнат темпото в последните шест кръга от сезона, след като Макс Верстапен се представи на ниво в двете последователни улични състезания в Азербайджан и в Сингапур, каза шефът на отбора Кристиан Хорнер.

Трикратният световен шампион, който ще навърши 27 години следващата седмица, водеше пред Ландо Норис от Макларън с 62 точки след Гран При на Италия в Монца на 1 септември, но в момента те са 52.

Сега сезонът има четириседмична почивка преди поредицата САЩ - Мексико - Бразилия, която ще започне в Остин (Тексас) на 20 октомври, последвана от стартовете в Лас Вегас, Катар и Абу Даби.

"Имаме развитие след някои проблеми с колата. Мисля, че вече започнахме да ги отстраняваме. Бяхме по-добри в Баку, по-добре бяхме и тук", каза Хорнер пред медиите, след като Верстапен завърши на второ място след Норис в Сингапур.

Трикратният световен шампион завърши пети в Баку след шестото място на "Монца" - резултат, който се изравни с Монако през май като най-лошия му от сезона досега. Нидерландският пилот спечели всичките шест последни състезания през миналата година, най-доминиращият сезон в спорта, и Хорнер чувства, че отборът е на правилния път, въпреки че Макларънводи с 41 точки в класирането при конструкторите.

"Мисля, че окуражаващото беше, че колата реагира така, както се надявахме. Мисля, че екипът започва да разбира къде са някои от ограниченията. Това, което "Монца" наистина разкри, може би е част от основната причина или е помогнало да се идентифицира основната причина за проблема", каза той след старта в Сингапур.

Докато Макларън вярват, че титлата при конструкторите на практика е решена, Норис все още има доста работа, за да се пребори за първото място. С добавяне на три спринтови състезания към наличния брой стартове, остават максимум 180 точки за печелене. /БТА