Според ръководителя на тима на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер дори и Холивуд не може да създаде драма, близка до тази, която видяха феновете на спорта през 2021 година.

След една зрелищна битка изпълнена с инциденти на и извън пистата, спорът за титлата между Макс Верстапен и Люис Хамилтън бе решен в последната обиколка, на последното състезание за сезона в Абу Даби. Пред надпреварата на „Яс Марина“ двамата бяха с равен брой точки и бе ясно, че който завърши по-напред ще бъде шампион. 

По думите на Хорнер, дори и на най-добрите сценаристи в Холивуд ще им бъде трудно да напишат подобен сценарии, който се случва едва за втори път в 71-годишната история на Формула 1. Предишният такъв случай бе през 1974 година, когато Емерсон Фитипалди и Клей Регацони са с по 52 точки преди решителната Гран При на САЩ.

„Мисля, че за последно преди 47 години двамата лидери бяха с равни точки преди последното състезание. Не съм сигурен, че холивудските сценаристи можеха да предвидят всеки детайл от този вълнуващ сезон и както виждаме популярността на Формула 1 само расте.

„Финалът на сезона май беше най-голямото спортно събитие в света през годината. Броят на новите фенове, които трупаме също е невероятен“, каза Хорнер.

Подобно мнение относно работата на изпълнителният директор на спорта Стефано Доменикали изказа и шефът на Ферари Матиа Биното.

„Той се справя много добре. Смятам, че цялостно Либърти Медия се справя добре. Откакто те купиха спорта шоуто наистина се е подобрило, както и начинът, по който то се показва на феновете не само по телевизията, а и в социалните мрежи. 

„Определено подобрихме комуникациите си и сега се свързваме с нови фенове. Определено след само година мога да кажа, че Стефано се справя много добре. Не е лесно за него, защото той наследи Чейс (Кери), който вършеше фантастична работа. Аз познавам Стефано и съм сигурен, че и в бъдеще той ще продължи да си върши добре работата“, каза Биното. 

През 2021 Формула 1 отбеляза и своето най-посетено състезание в историята. Това се случи по време на уикенда за Гран При на САЩ когато, въпреки наличието на COVID-19, цели 400 хиляди души посетиха „Пистата на Америките“ в рамките на трите дни на тренировки, квалификация и състезание.