Кристиан Хорнер не бе доволен не само от катастрофата, извадила Алекс Албон от битката в челото на Гран при на Австрия, но и от отразяването на случая в медиите. Според шефа на Ред Бул отношението към Люис Хамилтън е по-леко, отколкото към Макс Верстапен в подобни случаи. Той обясни пред официалния сайт на Ред Бул, че Албон е бил „жестоко ограбен от подиум и вероятно дори победа“.

„Беше очевидно. Гумите ни бяха с може би 1,2 секунди на обиколка по-бързи от тези на Мерцедес в онзи етап от състезанието. Алекс бе наясно, че ще имат проблеми със загряването на по-старите гуми, така че трябваше бързо да изпревари Люис. Излезе от външната страна, мина пред Люис в средата на кривата и след това имаше контакт, който го изхвърли в чакъла. По-късно Алекс отпадна, но инцидентът бе особено разочароващ в домашната ни надпревара. Имахме шанс за три поредни победи.“

„Люис бе наказан и съм сигурен, че ако ситуацията бе различна, щеше да има сериозни критики от страна на медиите, с каквито Макс се е сблъсквал в миналото. Но като за шесткратен световен шампион предполагам, че тези пропуски в преценката понякога биват пропускани…“, каза още Хорнер

От Хонда пък въвеждат мерки, с които се надяват да предотвратят нови технически проблеми като тези, които извадиха Верстапен и Албон от първата надпревара на Ред Бул Ринг. Първоначалната информация бе, че и в двата случая става дума за грижи с електрическата система. Шефът на Хонда в F1 Тойохару Танабе потвърди това, но допълни, че причините за проблемите при двамата пилоти са били различни.

„Ще приложим мерки този уикенд. Самите задвижващи системи не са пострадали, така че ще бъдат използвани отново за следващата надпревара. Тази неделя целта ни трябва да е да завършим и с четирите си коли и да постигнем добър резултат“, каза още Танабе.