Ред Бул не харчи повече пари от Ферари, заяви директорът на отбора от Формула 1 Хелмут Марко, цитиран от motorsport.com. Той каза това в отговор на боса на италианците Матия Биното, според когото подобренията в автомобила на австрийците са източили сериозна част от бюджета, докато италианците тепърва ще правят такива.

Биното каза след Гран при на Маями, че ако Ред Бул продължи да работи в това темпо цяла година, това би било странно.

Запитан дали Ред Бул харчи повече от Ферари от началото на сезона, Марко отговори: "Не мисля. Планираме всеки ъпгрейд по такъв начин, че да сваляме нон-стоп теглото на болида, тъй като за съжаление все още не сме стигнали до минимално допустимия. Няма и да го стигнем със следващия ъпгрейд, между другото. По отношение на теглото и финансите обаче, ние не се различаваме много от Ферари. Все пак не бива да забравяме, че Карлос Сайнс вече направи няколко катастрофи, а ремонтът не е никак евтин".

Марко добави, че притесненията на Ред Бул относно тавана на бюджета са свързани с проблемите за абсолютно всички отбори. Пример за това са увеличените разходи за транспорт.

"Логистиката създава големи проблеми, но те са идентични за нас, за Ферари и за всички отбори. Иначе сме внимателни с ъпгрейдите заради ограниченията в бюджета. Просто даваме предимство на най-важните подобрения".