Съветникът в отбора на Ред Бул д-р Хелмут Марко заяви, че спорта все още не е видял най-доброто от Макс Верстапен. Според австриеца Макс може да спечели още много световни титли. 

Верстапен спечели титлата по много драматичен начин в състезанието на пистата Яс Марина. Пилотът на Ред Бул изпревари Люис Хамилтън в последната обиколка и триумфира в шампионата. Така той спечели битката с британския състезател на Мерцедес, която бе пред целия сезон.

24-годишният нидерландец има 7 сезона зад гърба си, което е невероятен опит за тази възраст. Според Марко предстоят много кампании, в които неговото протеже ще упражни доминацията си.

„.Макс едва сега започва. Той е пилот, за когото съм сигурен, че не е края на способностите си. Видяхме представянето му в квалификациите на Джеда и Яс Марина. Той направи квалификационни обиколи, които бяха над лимита на колата. Затова вярвам, че все още не сме видели кулминацията на Верстапен. Колкото повече спечели, толкова по-релаксиран става“, заяви Марко.

„При първата ни сериозна дискусия Макс бе на 15 години. Видяхме го в състезание от Формула 3. Там той караше много по-добре от всички останали. Условията на пистата бяха много променливи. Верстапен спечели състезанието с огромна преднина и след това разговарях с него около 2 часа. Обикновено разговарям с тийнейджъри не повече от 20 минути. Бях изненадан от неговата зрялост и поведение. Неговият хъс и воля за победа са невероятни. Говорехме за бъдещето и така нататък. Две, три седмици след този разговор казах „забравете всички други дейности за юноши, отиваме директно във Формула 1″“, обясни съветникът на Ред Бул.

„Той се учи много бързо. Отначало бе твърде емоционален, но с времето успя да контролира гнева си. Също така е доста упорит. Успя да съзрее, без да губи от силните си качества. Сега върви по своя път. Не гледа наляво и надясно. Не се интересува от всички тези медийни неща. Хубаво е да видя толкова млад човек да е толкова фокусиран и са върши такава страхотна работа. Сигурен съм, че това не е последната му титла и ще работим здраво, за да я защитим в близко бъдеще“, завърши Хелмут Марко.