Щастливият победител в Гран При на Монако (6-ти кръг от световния шампионат във Формула 1) Люис Хамилтън коментира успеха.

"Това беше най-трудното състезание, в което съм участвал. Борих се с духа на Ники, опитах се да съм концентриран, и да спечеля заради него. Той много ще ни липсва. Доста проблеми имах, страхотна публика, благодаря им", коментира британецът.

"Никога нямаше да спра в бокса, загубих едно състезание преди заради влизане в бокса, дори да бях се ударил. Продължавам да твърдя, че това бяха грешните гуми. Имах чувството, че при контакта с Макс съм спукал гума, но тимът свърши огромна работа. Видях Макс в последния момент, не беше по-напред, докоснахме се и продължихме, бях уплашен, че не ми бяха останали гуми, а не от Макс", добави Хамилтън.

"Много трудно състезание за мен. В Монако винаги може да се случи нещо, днес пак се случи. Знаех, че има шанс да се възползвам от грешка или някой да спука гума. Ивмах проблеми със задните гуми в края, знаех за наказанието на Макс и исках да съм близо до него. чака ни много работа, не успявах да загрея гумите, Ники Лауда винаги ще бъде с нас, ще ни липсва, той е една икона", добави вторият Себастиан Фетел с Ферари.

"Разочароващ уикенд за мен, много малки разлики в квалификацията, с Люис влязохме заедно в бокса", коментира третият в надпреварата Валтери Ботас с Мерцедес.