Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обяви, че е направил промени в своя мениджърски екип преди началото на сезон 2021 в шампионата. Те са породени от напускането на неговата дългогодишна дясна ръка и бивш шампион в британската Формула 3 Марк Хайнс. Двамата работеха заедно през последните пет години, след като преди това бяха приятели от годините си в картинг спорта.

Освен че бе един от най-доверените хора на Хамилтън, той отговаряше и за мениджърската компания „Project 44“, която се грижеше за кариерата и бизнес интересите на британеца.

„Марк е един от най-близките ми приятели и ще си остане такъв. Той реши да преследва други кариерни възможности. Имахме невероятно партньорство и съм наистина горд и благодарен за работата, която свършихме заедно.

„Правя малки промени сега, като в крайна сметка имам планове за бъдеще. За сега решението ще е краткосрочно, а в последствие ще се работи и за по-дълъг период“, сподели пилотът на Мерцедес.

Не е ясно дали до раздялата между него и Хайнс се стига заради проблемите при преговорите за нов договор между британеца и екипа от Бракли. Те продължиха много по-дълго от очакваното, като едва в началото на тази година той подписа нов едногодишен контракт.