Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън даде любопитен коментар относно новия си договор с тима. Британецът призна след днешната си победа на пистата „Имола“, че не може да каже дали ще продължи с отбора и през следващата година.

Шесткратният световен шампион коментира и желанието на шефа на германския тим Тото Волф да се оттегли от поста си в края на годината.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

„Истината е, че не знам дали ще бъда тук през следващата година. В момента това не е най-важното за мен. Имахме доста дълбок разговор аз и Тото. Разбирам го напълно и съм наясно къде се намира той в момента ментално и емоционално. Заедно изнесохме голяма част от тежестта на успеха. От много години съм в Мерцедес и мога да разбера защо Волф иска малко да се отдръпне, да си даде почивка и да обърне повече внимание на семейството си“, заяви Люис.

„В момента нямам отговор на въпроса кой може да го смени, защото той е големият лидер на отбора. Знам със сигурност, че той няма да сложи човек, който няма да успее да се справи с тежката задача. Няма да остави Мерцедес да страда и ще намери правилния човек. В момента искам да се насладя на победата и спечелената седма титла при конструкторите днес. Това е нещо, което някой ден с гордост ще разказвам на внуците си“, каза още британецът.

С днешната двойна победа в Гран При на Емилия-Романя тимът на Мерцедес постига рекорд от спечелени седем поредни световни титли в шампионата на Формула 1 при конструкторите. Самият Хамилтън е на победа и от седма световна титла при пилотите, с което ще се изравни с легендата Михаел Шумахер.