Люис Хамилтън призова шефа на отбора на Мерцедес Тото Волф да го замени със 17-годишния Кими Антонели.

Седемкратният световен шампион Хамилтън ще освободи мястото си в тима, когато се присъедини към Ферари през 2025 година.

Волф вече демонстрира интерес към Макс Ферстапен, а Карлос Сайнс, който прави път на Хамилтън във Ферари, също е претендент за мястото.

„Карлос е страхотен пилот, така че където и да отиде, ще донесе позитиви за всеки отбор“, каза Хамилтън преди Гран при на Емилия Романя в Италия през уикенда.

„Нямам представа какви са плановете на Тото, но за мен, ако това беше моята работа и моята роля, щях да избера младок и щях да взема Кими“, добави британският пилот.

Ферстапен има договор с Ред Бул до 2028 година и въпреки проблемите на отбора извън пистата през настоящия сезон, изглежда ще остане на мястото си.

Фернандо Алонсо и Алекс Албон бяха свързвани с мястото на Хамилтън, но подписаха нови договори съответно с Астън Мартин и Уилямс, оставяйки Антонели и 29-годишния Сайнс като очевидни фаворити.

Антонели, който навършва 18 години през август, наскоро тества машини на Мерцедес в Австрия и на Имола в Италия. Очаква се италианецът да продължи да работи от Мерцедес по-късно тази година.

Люис Хамилтън записа най-добрия си резултат с Мерцедес в Маями преди две седмици, завършвайки шести, но остава оптимист: „Енергията в отбора е невероятна. Те са толкова издръжливи и продължават да настояват през цялото време. Все още имаме дълъг път, но аз съм развълнуван от това, което знам, че предстои да се промени.“ / БТА