Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън бе най-бърз във втората тренировка преди Гран при на Португалия. Британецът определи деня си, както и на всички останали, като труден и посочи като причина за това е решението на Пирели за избора на гуми.

„Имам чувството че гумите и миналата година бяха прекалено твърди, а тази са или същите или още повече. Мисля че сме дошли с прекалено твърди смеси. По мое мнение трябваше да използваме C2, C3 и C4, но и с това ще се справим", заяви Хамилтън.

„Сцеплението е малко по-добро от миналата година, но днес беше доста ветровито. Мисля че всички имаха проблеми с баланса и се хлъзгаха по пистата. Пистата не беше значително по-добра във втората сесия – колкото по-топло ставаше, толкова по-бавна беше тя. Сутринта бе по-добре, а следобяд температурите се повишиха и вятърът се засили. Това изглежда направи намирането на време и на баланс по-трудно за всички", добави още той.

„Не знам каква беше обиколката на Макс във втората тренировка, но моята не бе перфектна. Със сигурност имаме какво да подобрим и да намерим още време. Но съм сигурен, че и Ред Бул могат да направят същото. Беше близо както и в последните две състезания. Очакват ни вълнуващи квалификация и състезание“, каза британецът.