Люис Хамилтън вече обясни, че очаква догодина Мерцедес да се бори с Ред Булв световния шампионат на Формула 1. След новината за привличането на Серхио Перес в отбора от Милтън Кийнс седемкратният световен шампион добави, че мексиканският пилот ще направи противниковия тим по-силен.

„При цялото ми уважение към Алекс Албон, през изминалите състезания се борехме аз и Валтери Ботас срещу Макс Верстапен. Бил съм в позицията на Макс. Особено когато бях в Макларън, където бях водещата кола, а втория болид не участваше в битката. В борбата ни с Ферари те можеха да играят със стратегията и да ни затруднят значително", заяви Хамилтън.

„Перес ще направи Ред Бул по-силен отбор, особено с начина, по който Серхио се представя. Той кара невероятно добре тази година и си заслужи мястото за 2021 година. Зарадвах се, когато чух, че е избран от топ отбор и е получил такава възможност“, добави още той.

„Това ще е битка, каквато не сме наблюдавали от известно време. Но това е страхотно за нас като отбор. Обичаме предизвикателствата и такава борба ще направи всичко далеч по-вълнуващо“, каза още британецът.