Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън не скри, че не е доволен от представянето си в квалификацията за Гран При на Унгария, която му отреди трето място на стартовата решетка за неделния старт. Британецът изрази опасения от факта, че на „Хунгароринг” изпреварвания трудно се получават и ще трябва да разчита преди всичко на стратегията за спирания в бокса.

Макс Ферстапен (Ред Бул) спечели квалификация за първи път в своята кариера, а Хамилтън загуби и битката със съотборника си Валтери Ботас. Британецът завърши на почти 2 десети от секундата зад победителя.

„Дали съм щастлив от третото място? Не, защото винаги стартирам от първа позиция. Валтери и Макс обаче свършиха чудесна работа. Нямах най-добрия баланс, но утре ще натискам за победата”, каза Хамилтън.

„Винаги съм готов да се боря с моите съперници. Ще трябва да изпреварвам утре, за да победя. Много е дълга дистанцията в завой №1. Това не е най-лесната писта за изпреварване, но стратегията ще има ключово значение и се надявам да затрудним пилотите, които застават на старта пред мен”, допълни британецът.