Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разкри, че не се интересува от това колко и какви грешки допускат неговите конкуренти. 34-годишният британец разкри част от своята философия, която включва избягването на сравнения между него и останалите.

Петкратният световен шампион изглежда по-уверен от всякога след 5 победи в откриващите 7 старта от сезон 2019. Той има солиден аванс от 29 точки пред своя съотборник Валтери Ботас, който дотук е единственият друг пилот, успявал да спечели състезание през годината. Последната победа на Хамилтън – Гран При на Канада – дойде след противоречиво решение на стюардите, които наложиха 5-секундно наказание на Себастиан Фетел (Ферари), който всъщност първи пресече финалната линия.

„Дали следя грешките на другите? Не знам, честно казано, не се вглеждам толкова много”, коментира Хамилтън преди Гран При на Франция. „Просто избягвам да се сравнявам с останалите хора. Избягвам да броя грешките им или нещо такова.”

„Просто се опитвам да извличам много гордост от своята работа, както и от репутацията ми на човек, който рядко допуска неточности. Успях да се вкарам в много добра форма и да правя минимален брой грешки по време на състезателните уикенди.”

„Това са 21 състезания и всяка точка е от значение – дори да спечелиш само 7 точки или само 3, те се прибавят към сметката ти. В това се крие много гордост. Страхотно е да си бърз или да разполагаш с бързи пилоти, но ако можеш да си всестранно развит състезател, да работиш добре извън колата, както и в нея, ще придобиеш качества, каквито другите не биха могли да покажат. Това само покачва стойността ти като състезател”, допълни Хамилтън.

Насладете се на Гран При на Франция, 8-и кръг от сезон 2019 във Формула 1, чрез преките предавания на свободните тренировки, квалификацията и самото състезание – само в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!