Гран При на Австрия се оказа разочарование за пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, тъй като подобренията по W14 не проработиха в очакваната степен и двамата изостанаха от битката в челото на класирането. Двамата завършиха 7-и и 8-и, а Люис получи и наказание за неспазване на ограниченията на трасето.

„Изобщо не очаквахме, че положението ще се окаже толкова зле – коментира в началото на седмицата Хамилтън. – Но все още нямаме отговор защо стана така. Имах чувството, че карахме колата от миналата година. В предишните две състезания поведението на автомобила беше съвсем различно. Всичко вървеше много по-добре.”

7-кратният световен шампион допълни, че основният проблем на W14 е бил недостатъчната стабилност, а опитите това да бъде подобрено са довели до негативен резултат относно управляемостта на болида.

„Предварително знаехме, че ще имаме проблеми с поведението на задницата на колата – призна Люис. – Трябваше да компенсираме това с промени в предното крило, за да има колата баланс в по-дълга серия от обиколки. Но явно отидохме твърде далеч и в последните завои колата ни беше почти неупрявляема. В бокса добавихме още малко притискане отпред и това даде по-добър резултат.”