Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че е бил предупреден от шефа на отбора Тото Волф, че Мерцедес ще отстъпва на Ферари в хода на целия уикенд по време на състезанието за Голямата награда на Китай.

Първите 2 състезания през 2019-а донесоха две двойни победи за Мерцедес, като Валтери Ботас спечели в Австралия, а Люис Хамилтън стори същото в Бахрейн. Въпреки това на „Сахир” Ферари показа силата на своя двигател, който обаче предаде Шарл Льоклер по пътя към победата.


Състезанието за Голямата награда на Китай - трети кръг за сезон 2019 във Формула 1 - ще се проведе в Шанхай на 14 април. Проследете свободните тренировки, квалификацията и самия старт чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


„Очаквахме Ферари да бъдат силни в Мелбърн след видяното от тях като темпо по време на тестовете в Барселона”, заяви Волф. „Мелбърн беше по-голямата изненада в сравнение с Бахрейн.”

„На „Сахир” те бяха много силни – представянето им в правите беше невероятно. Мощността на техния двигател няма аналог сред останалите коли. В квалификациите на правите отсечки те печелеха по 5 десети от секундата.”

„Това е нещо, с което трудно бихме се справили. Това не е драг състезание. Никога нещата не опират до едно просто действие, до един сребърен куршум.”

„Говорим за чистата мощност. Трябва да свикнем с това им представяне, по мое мнение, и да считаме Мелбърн за изключение от правилото”, допълни Хамилтън.

Мерцедес в момента е лидер в класирането при конструкторите, като има преднина от 22 точки пред Ферари.