Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън изрази загриженост относно препълнените трибуни на състезанията от Формула 1 на фона на пандемията от коронавирус.

"Аз съм по-предпазлив и бих го направил бавно, а не веднага с пълна газ", заяви седемкратният световен шампион.

На Голямата награда на Австрия в неделя се очакват 60 хиляди фенове и общо около 105 хиляди души през уикенда на пистата "Спилбърг", докато 140 хиляди зрители ще бъдат допуснати на домашната писта на Хамилтън във Великобритания на 18 юли.

Пилотът на Мерцедес добави, че не иска да звучи прекалено негативно и увери, че е щастлив да кара "пред най-добрите фенове в света". Но той също така е наясно с нарастващия брой случаи на коронавирус и разпространението на варианта Делта в родината си.

"Притеснявам се", каза Хамилтън, който се разболя от коронавирус миналата година и пропусна Гран При на Бахрейн.

В продължение на месеци феновете на Формула 1 бяха извадени от състезанията поради пандемията. Зрителите, които присъстват на пистата сега, трябва да предоставят отрицателен тест за коронавирус или доказателство за ваксинация или преболедуване на КОВИД-19.

Хамилтън се отправя към Гран При на Австрия на второ място в класирането при пилотите, на 18 точки зад лидера Макс Верстапен с Ред Бул.