Люис Хамилтън бе съответно 6-ти и 12-ти в първата и втората тренировка за Гран при на Азербайджан. И в двете той остана на над секунда зад лидерите. Той сподели, че във втората сесия е опитал нещо различно в настройките, но то не е сработило. Пилотът на Мерцедес все пак е доволен, че е събрал някаква информация, която може да бъде използвана, но каза, че за утре ще се върне към настройките си от FP1.

„Най-трудното нещо днес беше подскачането. Достигаме сериозни скорости в края на правата и удряме пода си. Имаме същите проблеми като в последното състезание.“

“Не мога да посоча кое конкретно ни коства 1,3 – 1,6 секунди от лидерите. Изглежда, че голяма част от разликата идва на правата. Тази вечер трябва да се хванем на работа и да намерим решение“.

Джордж Ръсел пък завърши осми в FP1 и седми в FP2. Той определи деня като труден и сподели, че е било трудно да вкара гумите в работна температура за разлика от Ред Бул и Ферари. Той добави още, че тези два отбора просто имат кола, която цялостно е по-бърза и че от Мерцедес правят всичко възможно да ги настигнат.