Люис Хамилтън заяви, че сам ще прецени кога да прекрати професионалната си кариера след трудното начало на сезона във Формула 1, което доведе и до спекулации, че може да се оттегли от спорта.

Седемкратният световен шампион в най-престижната автомобилна надпревара е седми в генералното подреждане при пилотите след четири състезания и вече „развя бялото знаме“ в борбата за титлата предвид трудностите на Мерцедес с отскачането на болида от пистата.

Британецът не успя да грабне осма световна корона миналата година след противоречив край на последния старт в Абу Даби, когато бе изпреварен в последната обиколка от Макс Верстапен. Миналата неделя той остана едва 13-и в Гран При на Емилия-Романя, като бе затворен с обиколка от победителя и действащ световен шампион с Ред Бул.

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко дори предположи, че на Хамилтън вероятно му се е искало прекрати кариерата си в края на миналия сезон, казвайки за Sky Sports News следното: „Той остана на обиколка зад нас. Може би си мисли, че е трябвало да спре миналата година!“. Но британецът отвърна на коментара му, пишейки в Инстаграм: „Работейки върху своя шедьовър, аз ще бъда този, който ще реши кога е завършен“, написа той в социалните мрежи.

Следващото състезание от календара на Формула 1 е на 8 май и е дебютното издание за голямата награда на САЩ в Маями.