Отборът на Хаас потвърди, че Оливър Беарман ще направи своя предварителен дебют с американския тим по време на Гран При на Азербайджан следващата седмица. Британецът ще замени наказания Кевин Магнусен за състезателния уикенд в Баку, а за него това ще е второ участие във Формула 1. По-рано тази година той направи един страхотен дебют като заместник на Карлос Сайнц в Гран При на Саудитска Арабия.

Беарман се включи в уикенда в Джеда от третата тренировка в петък, но това не му попречи да се класира 11-и в квалификацията и след това да стигне до седмото място в състезанието. Именно това негово представяне беше един от ключовите фактори зад решението на Хаас да ги привлече за сезон 2025.

Беарман беше сочен за фаворит за място в американския тим за следващата година още през зимата, но след Джеда шансовете му се увеличиха значително. Освен това той вече има и шест петъчни тренировки с Хаас зад гърба си, като четири от тях бяха през тази година, така че той е запознат с VF-24.

Участието на Беарман в Гран При на Азербайджан означава, че той ще трябва да пропусне уикенда във Формула 1 в Баку. През миналата година именно край бреговете на Каспийско море британецът загатна за своя талант, след като спечели квалификацията и двете състезания на уличното трасе, неговите първи успехи във Формула 2.