Русия ще позволи на зрителите да присъстват на Гран При във Формула 1 в Сочи през септември, въпреки че новата кампания започна при закрити врати в Австрия миналия уикенд, съобщиха организаторите на състезанието. Надпреварата на 27 септември ще бъде десети кръг на първенство, чийто календар беше коригиран заради пандемията от COVID-19.

"Това ще бъде невероятно шоу за възможно най-широката публика. Посещението на събитието е все по-голямо година след година и сме уверени, че трудностите през 2020-а няма да бъдат пречка за феновете на моторните спортове. Старателно се подготвяме да приемем зрителите при безопасни условия и с нетърпение очакваме да видим всички в "Олимпийския парк", каза Алексей Титов, изпълнителен директор на промоутъра Росгонски.

Билетите за състезанието са пуснати отново в продажба днес.

В Русия починалите от коронавируса достигнаха 11 хиляди души, като през последните 24 часа страната отчете 174 смъртни случая. Общият брой на заразените е 713 936.

Формула 1 стартира сезона при строги условия за безопасност на отборите. Никакви зрители, спонсори или ВИП гости не са допускани да присъстват, но от ръководството на надпреварата заявиха, че се надяват това да се промени на по-късен етап.