След 35-годишно отсъствие Гран при на Холандия на пистата в Зандвоорт се завръща в календара на Формула 1, обявиха организаторите на най-престижното автомобилно състезание в света.

В крайбрежното градче в близост до Амстердам ще се провежда състезание от Формула 1 поне в следващите три сезона. “Радвам се да видя, Зандвоорт е част от календара за следващата година. Благодарен съм за положения труд от страна на Формула 1, за да може нашият спорт да се завърне в Холандия”, коментира президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тод.

Австриецът Ники Лауда с Макларън спечели последния старт в Холандия през 1985-та година, а роденият 12 години по-късно холандец Макс Верстапен приветства завръщането на Формула 1 в родината му. “Това е една легендарна писта с история”, каза талантливият пилот на Ред Бул.

Гран при на Холандия е второто допълнение към календара за 2020-та година, след като по-рано стана ясно, че през следващия сезон ще се проведе и състезание за голямата награда на Виетнам в столицата Ханой.