Състезателният директор на МакЛарън Ерик Булие се оттегли от тима, а на негово място застана Жил де Феран. Тимът реагира веднага след неубедителното начало на сезон 2018, след като отборът прецени да замени двигатели на Хонда с тези на Рено.

Отборният директор Зак Браун потвърди напускането на Булие и също така сподели, че на случая „МакЛарън” са нужни големи промени, за да се постигнат резултати. Като част от радикалните промени, бившият пилот Феран ще заеми новата роля, докато Андреа Стела, който се присъедини от Ферари с Фернандо Алонсо, ще бъде човекът, който ще отговаря за представянето на пилотите.

Стела ще бъде отговорен за всичко, което се случва на пистата, а Де Феран ще трябва да максимизира ефекта, налагайки правилата от питлейна.

В официално изявление МакЛарънпише: Тези промени са началото на обстоятелствена програма, която ще цели позитивните промени в  организацията „МакЛарън”.

Отборът заема шестото място при конструкторите през този сезон с 44 точки, цели 200 зад лидера Ферари, въпреки че звездата на отбора Фернандо Алонсо демонстрира феноменално каране, макар и проблемите, които съпътстват тима.

Булие бе под невероятно напрежение, след като отборът не успя да надгради на представянето си от миналата година, предвид разбирането на борда. „Щастлив съм, че работих с толкова брилянтен отбор през последните четири години. Съзнавам, че се е моментът, в който трябва да се оттегля”, сподели в кратко комюнике французинът.