Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов говори за трудностите от началото на сезона и какво предстои за него в специално интервю за предаването "Формула 1 Токшоу" по DIEMA SPORT 3. 

"Монако беше по-добрият уикенд за мен, имаше шанс да вляза в топ 12, но за жалост грешка в последната обиколка на квалификацията, провали шансовете ми. Трябваше да стартирам 15 и в двете състезания, но в Монако изпреварванията са много трудни. На първото успях да направя едно и завърших 14-и, видяхме, че скоростта е много добра. На второто състезание успях да завърша 11-и, добър резултат, но не бяхме напълно щастливи, защото можехме да вземем точки. Имаше пилот пред мен с десет секунди наказание, но други ме забавиха", разказа Никола.

"В Барселона като цяло не беше уикендът, който очаквахме и искахме. Мислехме варианти да оправим колата, но не успяхме да намерим. Имаме три седмици. Всяка състезание сякаш ставаме по-бавни, не е хубаво. Добре, че сега имаме три седмици, след това предстоят четири поредни състезния, в които може да тестваме различни неща, за да се върнем пак в предните позиции", сподели още българинът.

Никола говори и за сложния уикенд в Барселона, когато е карал болен.

"Това е проблемът, че ние ако знаем защо, щяхме да го оправим. За мен физически не беше много лесно, всеки ден бях по-болен, имах много болка в гърлото и главата, особено в неделя едвам станах от стола, за да отида на грида. В състезанието нямаше какво много да направя, не бе най-добрият старт в неделя. Бях бърз, но беше трудно за изпреварване. С новата конфигурация бе по-трудно да се следва. В събота беше по-доброто състезание от 19-и, успях да завърша 14-и. От моя гледна точка, опитах се да направя колкото мога. Не беше перфектният старт, въобще. Направих няколко грешки, на Монако също можеше да е по-добър уикендът, но бих казал 8/10 от моя гледна точка. За момента не се получават нещата. В момента се говорим с Фернандо, за да намерим как всичко това да се подобри", завърши той.