Себастиан Фетел бе 12-ти в квалификацията за посветената на 70-ата годишнина на F1 Гран при, нареди се 11-ти на грида заради наказание на Естебан Окон, след старта се завъртя и на финала бе 12-ти. По време на състезанието обаче четирикратният световен шампион разкритикува тима си Ферари по радиото и им каза, че са допуснали сериозна грешка.

Gulliver/Getty Images
70 снимки

„Това е разликата, която не ни хареса, Говорихме за това сутринта. Ще се боря тук, но знаете, че сбъркахте“, заяви Фетел по радиото.

След финала германецът обясни, че е имал предвид избраната от екипа му стратегия.

„Сутринта говорихме, че няма смисъл да се спира в бокса в момент, когато знаем, че ще излезем в трафик. А точно това се случи. Освен това сложихме хард, който използвахме към десетина обиколки, а може и толкова да не бяха, така че нямаше никакъв смисъл. Разбирате ли, за какво слагаш хард за 10 тура и след това медиум за 20? Към края гумите ми почти се износиха, точно това обсъждахме. Определено не беше най-добрата работа, която можехме да свършим.“

Фетел каза също така, че нещо липсва, но не е сигурен какво точно. Той бе попитан дали смята, че колата му е различна в сравнение с тази на съотборника му Шарл Льоклер.

„Не знам. Имам предвид, че гадая. Но опитах да извлека максимума и да свърша максимално добра работа. Със сигурност можехме да сме по-напред. Аз очевидно сбърках, като се завъртях. Не съм съвсем сигурен какво стана там. Но със стратегия можехме да наваксаме. Мисля, че най-голямата разлика е, че нямам чисто състезание, а той направи две чисти надпревари.“