Пилотът на Астън Мартин Себастиан Фетел ще стартира с поне десет позиции назад на стартовата решетка за неделната Гран При на САЩ заради използването на чисто нови компоненти по неговата задвижваща система.

Германецът не разкри кои точно компоненти по неговата задвижваща система ще бъдат сменени. Ако той получи нов двигател ще бъде от само десет позиции. Ако освен този елемент той смени и други (турбокомпресор, MGU-H, MGU-K, контролна електроника и батерии) то наказанието му автоматично ще го прати в дъното на стартовата решетка в неделя.

Германецът става поредния пилот, който използва двигатели на Мерцедес, който надхвърля своя лимит в хода на кампанията. До момента това се случи със заводските пилоти Валтери Ботас и Люис Хамилтън както и с Никола Латифи от Уилямс и Даниел Рикардо от Макларън.

„Започваме един нека го наречем труден уикенд. Сменяме двигателя и ще имаме наказание. Ще видим какво можем да направим от стартовата ни позиция. Мисля, че ще сме силни тук. Колко силни? Ще видим“, каза пилотът на Астън Мартин по време на вчерашната пресконференция.