Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел очаква да поднови своя контракт с Ферари през следващия месец.

Настоящото споразумение между двете страни изтича в края на сезон 2017 и това доведе до немалко спекулации относно бъдещето на 30-годишния пилот. Затова се наложи на самият Фетел да обяснява, че не отлага преподписването с цел да си издейства преминаване в Мерцедес.

Ферари предложи главозамайващ договор на Фетел

След Гран При на Унгария Формула 1 излиза в 4-седмична почивка, като именно в нея официално Ферари и Фетел ще препотвърдят партньорството си. „Имаме да вършим други неща тогава”, каза германецът по отношение на лятната пауза. „През лятото ще разполагаме с малко повече време. Ще имаме няколко седмици без състезания, но засега сме фокусирани върху работата по колата.”

„Едно парче хартия може да бъде подписано много бързо, така че това също не е проблем”, добави Фетел.

Фетел: Няма криза във Ферари

„Дали възнамерявам да карам за Ферари през 2018-а? Не виждам защо не. Този уикенд нямам готовност да преподпиша, доколкото знам, и отборът не бърза. Смятам, че ако нещата стояха иначе, щяха да ми кажат. Не виждам никакви проблеми”, каза още асът на „черните кончета”.