Пилотът на Ферари Себастиан Фетел може и да спечели първия старт за сезон 2018 във Формула 1, но това не променя факта, че все още няма пълно доверие в колата си.

Германският състезател триумфира в Гран При на Австралия зад волана на SF71H, като имаше и доза късмет обстоятелствата да се стекат в негова полза. Той се движеше на трето място зад лидера Люис Хамилтън от Мерцедес, когато бе обявена виртуална кола за сигурност, а Хамилтън и движещият се на второ място съотборник Кими Райконен влязоха в бокса.

Въпреки победата Фетел не скри, че не е напълно доволен от представянето на Лория, както кръсти болида си. „Липсва ни още малко скорост”, призна 4-кратният световен шампион пред „Скай Спортс”.

Фетел: Двигателят на Мерцедес не е толкова специален

„Все още ми липсва мъничко доверие в колата, понеже още не сме там, където искаме да бъдем. Чака ни още доста работа. Когато балансът ѝ се променя между отделните спирания в бокса, значи все още не съм пълноправен капитан на борда”, отчете Фетел.

„Просто това усещане не ми харесва. Когато не се чувствам така, както искам, нещата стават сложни. Колата все още не отвръща по начина, по който искаш, все още се пързаля на места, в които не би искал това да се случва. Искам болидът да бъде точен до милиметър, когато натисна спирачките и завия.”

„Би ми се искало да бъде различно. Смятам, че можем да го преживеем (сегашното положение – б.р.), но ако го превъзмогнем, ще станем още по-уверени. Към момента просто трябва да мисля малко повече”, допълни Фетел.