Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел е убеден, че в утрешната квалификация за Гран При на Испания отборът ще покаже далеч по-добро лице след обещаващите две свободни тренировки в петък.

В сутрешната сесия германецът беше най-бързият пилот на пистата, като постижението му тогава отстъпи само с 29 хилядни от секундата спрямо темпото, което Нико Розберг (Мерцедес) демонстрира следобеда.

„Според мен във втората сесия нещата бяха по-коварни за нас. Не бяхме толкова силни както сутринта, но можем да поработим върху колата и през нощта да я подобрим. Добри сме точно в това“, коментира Фетел.

„Макар и днес да не бяхме съвсем перфектни, смятам, че всичко ще е наред. Първите ми впечатления от скоростта ни са добри, ала истинското потвърждение ще дойде утре. Всичко зависи от това, което и другите ще направят. Смятам, че можем да направим стъпка напред и да се покажем по-силни утре и в неделя“, добави четирикратният световен шампион.

Квалификацията за Гран При на Испания можете да наблюдавате утре от 15 часа пряко в ефира на Diema Sport 2 и онлайн на платформата Gong Play. Същото важи и за последната свободна тренировка, която стартира в 12 часа.