Себастиан Фетел очаква новото предизвикателство с нетърпение. Той сподели в интервю за Racer, че когато една врата се затваря, друга се отваря.

„Честно казано, не е нужно да разбирам решението на Ферари. Всичко беше ясно след обаждането на Матия Биното. Не съм се опитвал да се боря или да ги убедя в нещо друго. Мисля, че когато една врата се затваря, то друга се отваря“, заяви Фетел.

„Отне ми известно време и много въпроси коя врата точно искам да отворя. Не е като да имах избор измежду всички отбори, но мислех повече за това какво искам аз да върша в бъдеще. Дали искам да остана във Формула 1 или не. Очевидно е, че взех решение и отворих вратата", дбоави още той.

„Аз съм доста рационален. Не се виждам във Формула 1 на 40, така че ми остават няколко години, но не и още 10. Имах и време, и пространство да обмисля какво искам да правя по-нататък, като се имат предвид постиженията ми в спорта. Не мисля, че ще има толкова голяма промяна. Имам привилегията – така го възприемам – да се грижа сам за делата си. Някои близки хора ми помагат, но не смятам, че някога са ме дундуркали. Управлявам живота си. Знам за какво да внимавам и не е необходимо някой да ми държи ръката. Затова не мисля, че ще имам проблем с преместването", каза германецът.

„Според мен всичко се случва поради някаква причина – и доброто, и лошото. А ако говорим за представяне на пистата, то през последните шест години научих много. Мисля, че то ще ми помогне в останалия ми във Формула 1 път, както и извън F1… Определено смятам, че напускам Ферари с по-богат опит, който ще ми е полезен по-нататък", заяви Фетел.