Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 – Макс Ферстапен, даде сериозно обещание, че в Сингапур отново ще се върне към собствените си високи стандарти след трудните за него състезание на „Спа” и „Монца”.

Холандецът стартира лятната пауза като пилотът в най-добра форма след победи в Австрия и Германия, а в Унгария без малко не успя да победи и Люис Хамилтън (Мерцедес). Състезанията за Големите награди на Белгия и Италия – които се провеждат на двете най-бързи писти в целия календар – очаквано оставиха „биковете” по-назад в битката за челните позиции. Ферстапен отпадна рано-рано на „Спа”, а на „Монца” натрупа серия от наказания, които го оставиха последен на стартовата решетка (като той все пак завърши 8-и).

„Сингапур е страхотна писта и градът изглежда невероятно посред нощ. Наслаждавам се на пилотирането под прожекторите, това му придава повече характер. Много ми харесват този тип уикенди, тъй като са много различни от нормално състезание”, каза Ферстапен.

„Пистата  е много тежка – горещо е, физическото натоварване е сериозно, а и се потиш доста, но си остава една от любимите ми. Тук има много завои, като се редуват такива с висока и ниска скорост, плюс няколко завои със средна скорост. Много специално трасе.”

„Това също е състезание, в което би трябвало да се справим по-добре в сравнение с „Монца” и „Спа”. Миналата година тук бях втори, така че дано имаме още един добър състезателен уикенд. Изпреварванията тук са трудни, затова квалификацията е ключът – трябва да я заковеш! Целим се в максимален брой точки и наистина нямам търпение”, заяви Ферстапен.