Шампионът във Формула 1 Макс Ферстапен заяви, че очаква с нетърпение състезанието за Гран при на САЩ в петия кръг от сезона през идния уикенд в Маями. Според нидерландския пилот на Ред Бул, публиката ще види една „луда“ надпревара. Ферстапен заема второ място във временното класиране в шампионата с 59 точки, а лидер е Шарл Льоклер от Ферари с 86 точки.

„Мисля, че предстоящият уикенд ще е доста луд. Нямам търпение да се състезавам в Маями“, каза Макс Ферстапен пред изданието GivemeSport.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Подготвям се доколкото е възможно без да съм карал на пистата. Вълнуващо е да се види развитието на Формула 1 в САЩ. Както ръководството на надпреварата, така и отборите работят сериозно, за да рекламират този спорт на американска земя и да се организират повече състезания. Мисля, че стъпка по стъпка Формула 1 добави по-голяма популярност“, коментира още Ферстапен.

„Според мен най-важното за феновете е, че повече отбори се борят за победата. Надявам се на вълнуващ уикенд. Маями е хубав град и мисля, че е интересна дестинация за провеждане на старт от Формула 1. Смятам, че не само пилотите са развълнувани, но и също феновете“, добави пилотът на Ред Бул.