Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен ще предпочете синьото пред сребърното, когато трябва да избира отбор, но няма да допусне никакви слухове да попречат на представянето му. Холандецът има договор с Ред Бул до края на 2020 година, след което ще стане свободен агент. Той често е свързван с преминаване в Мерцедес, отчасти защото баща му Йос Верстапен е близък с шефа на отбора Тото Волф. Засега, обаче, Макс няма намерение да напуска.

"Избирам синьото. Това е любимият ми цвят. Иначе –  може и сребърно. Но това няма общо с Мерцедес и Ферари, просто сребърното стои по-добре на стената, отколкото червеното. Знам за слуховете, но те не ми влияят по никакъв начин", сподели Макс.

"Ясно ми е како трябва да правя – да карам възможно най-бързо. Това ми доставя удоволствие. Другите неща въобще не ме вълнуват", добави холандецът.

През този сезон 22-годишният холандец се конкурира и с Шарл Льоклер, с когото направиха страхотни надпревари в Австрия и Великобритания. Ферстапен не смята, обаче, че Льоклер ще бъде единственият му опонент.

"Според мен не сме само ние с Шарл, има и други добри. Ландо Норис е много талантлив. Може би и Джордж Ръсел, но в Уилямс е трудно да се прецени. В крайна сметка, няколко представители на това поколение ще се борят за титлата, щом по-старите се оттеглят", заяви Ферстапен.