Младият пилот на Ред Бул Макс Ферстапен записа най-добра обиколка по време на първата свободна тренировка преди началото на Гран при на Бразилия от Формула 1. Той записа време 1:09.011 минути на 4.309-километровото трасе в първата сесия преди състезанието на "Интерлагос".

Втори зад него остана подгласникът в преследването за световната титла този сезон Себастиан Фетел. Пилотът на Ферари изостана само с 0.049 секунди пасив от Ферстапен.

Новият-стар световен шампион Люис Хамилтън също показа добро темпо, макар вече за него да няма интрига в шампионата. Британският пилот на Мерцедес даде трето време, като изостана с 0.096 секунди от победителя.

Новината от първата свободна тренировка на "Интерлагос" е, че другият пилот на Ред Бул Даниел Рикардо ще стартира с пет места след това, което заслужи в квалификациите в събота, защото беше наказан след тренировката.

Санкцията му беше наложена заради шеста смяна на компонент в двигателя и това ще го оттласне назад на стартовата решетка. Австралиецът, който напуска отбора си след края на сезона, на практика не се бори за нищо.