Пилотите от Формула 1 Макс Ферстапен и Ландо Норис ще се потопят в свободния от пандемия виртуален свят и ще се състезават с фенове на Формула 1 в надпреврата "Не е Гран при на Австралия". Състезанието е организирано от Veloce esports и ще бъде излъчвано на живо в Туич и Ютуб от 19:45 българско време.

"Ще караме в Австралия, без да сме в Австралия", написа 20-годишният Норис в туитър преди състезанието в играта Ф1 2020.

Надпреварата ще бъде излъчвана в канала www.the-race.com, а в нея ще карат още победителят от Инди 500 Симон Пажено, бившите пилоти от Формула 1 Хуан Пабло Монтоя и Рубенс Барикело, техните синове и двукратнитят онлайн шампион на Формула 1 Брендън Лей. Част от неговите големи съперници през последните години също ще "застанат на решетката", а редом до тях ще бъде и Индикар пилотът Колтън Херта.

"Стана ни неприятно от отмяната на старта в Австралия, сами се досетихме за Индикар и вече знаехме за Формула Е. В четвртък започнахме да изготвяме план и до обяд в петък вече имахме програма. Поканихме и някои истински пилоти, а тяхната реакция бе страхотна. Наистина нещата се развиха лавинообразно", съпбщи Дарън Кокс, главен организатор на събитието.

Кокс добави, че състезанието всъщност няма да бъде в Австралия. Името на трасето се пази в тайна, за да бъдат избегнати тренировки в симулатори.