Световният шампион във Формула 1 Макс Ферстапен е доволен от подобренията на болида му и от показаното от "Ред Бул" по време на свободните тренировки преди Гран При на Австралия днес на модернизираната писта "Албърт Парк".

Нидерландецът, който спечели последното състезание в Саудитска Арабия, записа четвъртата най-бърза обиколка в първата свободна тренировка, но остана втори след Шарл Льоклер от "Ферари" във втората сесия.

Той каза, че промените в болида му по време на последната сесия са изгладили някои проблеми с баланса, което го е направило много по-щастлив зад волана.

"Ние сме малко по-далеч от "Ферари", но мисля, че може би ще можем да се доближим малко по-близо. Те отново са бързи. В дългосрочен план всичко изглеждаше доста стабилно и доста добре, така че съм щастлив от това. Определено направихме някои добри подобрения", коментира Ферстапен.

Две години след като Гран при на Австралия беше отменено заради КОВИД-19, часове преди първата тренировка някои от пилотите се затрудняваха при завръщането си от много различната писта.

Обновената писта, която включва по-малко завои и някои по-широки пространства, доведе до проблеми на редица болиди.

Ферстапен обаче е доволен, а за него това е първо участие на "Албърт Парк" след дебюта му във Формула 1 през 1996 година.

"Добре е. Мисля, че сцеплението на пистата е доста хубаво. Неравностите определено са изчистени, по-гладко е. Мисля, че това всъщност прави пистата по-хубава, защото сега можете да атакувате завоите малко по-добре. Те свършиха добра работа с това. Наслаждавах се на обиколките си днес", коментира световният шампион.