Бившият английски пилот и коментатор на състезанията във Формула 1 – Мартин Брандъл, бе репортер на пистата след изключително оспорваното Гран при на Австрия. В самия край от състезанието Макс Ферстапен изпревари Шарл Льоклер, но останаха големи съмнения дали делото на холандския пилот бе правомерно спрямо монегаска.

Ферстапен изхвърли Льоклер, буквално, и триумфира драматично в Австрия

„След старта ми мислих, че е загубено състезанието. Темпото ми не бе лошо, но имах плочка петно на предните ми гуми. На правите също бяхме бързи и съм щастлив за целия отбор и Хонда. Невероятна е победата тук”, започна той.

„В крайна сметка това е оспорвано състезание и понякога такива контакти са възможни. Ако подобни изпреварвания не са възможни, какъв е смисълът от Ф1”, акцентира той.

„Състезанието бе добро. В края имах висока деградация, а Макс успя да ме доближи. Ще оставя стюардите асми да решат, не мисля, че изпреварването беше честно. Предната обиколка той ми остави място, в следващата не го направи това и нямах шанс да го изпреваря”, коментира Льоклер.

„Целият уикенд бе трудно за нас. Особено с прегряването на двигателя и не натискахме максимално. Трябваше да внимаваме и да се защитаваме, без да можем да атакуваме. Трябваше да увеличим изоставането си, тъй като температурите бяха твърде високи”, сподели пък третият Валтери Ботас.