Фернандо Алонсо ще прецени след 2022 г. дали иска да продължи да се състезава във Формула 1.

„Със сигурност за минимум две години. Искам да видя какво ще стане при новите правила за 2022 година. След това обаче мисля, че ще преценя как се чувствам. Ще видя как се чувствам в колата, защото има сериозни надежди, че при новия регламент битките ще са по-добри. Ще можем да се борим по-близо кола до кола. Много неща ще откриваме през 2022 година", заяви Алонсо пред "Скай Спорт".

„Научих страшно много неща през двете си години извън Формула 1. Любопитен съм как мога да ги приложа в Гран при надпреварите. В един шампионат за издръжливост трябва да споделяш всичко със съотборниците си, да работиш като отборен играч много повече, отколкото в F1. Според мен имам прогрес – не само от професионална гледна точка, но и чисто личностно. Включително в подхода си към надпреварите. В автомобилния спорт става дума както за професионално, така и за индивидуално предизвикателство. Особено когато си в продължение на две седмици по средата на нищото само с навигатора си", добави още той.

"През 2021 г. има някои изумителни таланти, които са бъдещето на Формула 1. Разбирам това, но в неделя не мислиш по такъв начин. Вярно е, че съм се състезавал с Йос Верстапен и Михаел Шумахер. Когато обаче си в колата, погледнеш в огледалото или към болида пред теб, не мислиш, че това е Мик Шумахер или Макс Верстапен. Просто се бориш с тях", каза испанският пилот.