Във вчерашния ден се появиха информации, че пилотът на Ферари Себастиан Фетел е отказал да подпише предложения нов договор от Ферари. Днес пък се появиха евентуални заместници на немския пилот. Според британските медии Себ е определил предложените му условия за намаляване близо четири пъти на годишната му заплата и за период от само една година като „пълен майтап“.

Фетел продължава да иска от шефовете в Скудерия двугодишен договор и по-висока от предложените 14 милиона годишна заплата. Така различията между двете страни са големи и не се вижда как ще се стигне до подписването на ново споразумение.

Към многото кандидати за мястото на Фетел във Ферари се набива очи това на Фернандо Алонсо. Според близки до испанеца предвид 38-годишната си възраст и в името на завръщането си във Формула 1 с един от топ отборите той би се съгласил на едногодишен договор и заплата, каквато е била предложена и на Фетел. Единственото изискване на Фернандо за завръщането му в Гран При надпреварите е да се състезава за отбор, който се бори за победи и има шанс в борбата за титлата.

Останалите кандидати за съотборник на Шарл Льоклер във Ферари са Даниел Рикиардо от Рено, Антонио Джовинаци от втория отбор на Скудерия – Алфа Ромео, както и Карлос Сайнц от Макларън.