Фернандо Алонсо смята, че все още е не просто на топ ниво, но е и по-добър пилот от Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и Макс Верстапен. Двукратният световен шампион направи изявлението пред официалния уебсайт на Формула 1. Той се завърна в Гран след двегодишно отсъствие и се подготвя още от миналия сезон.

„По време на тестовете направихме доста километри, което е важно – дава ти основа за надграждане по-нататък през сезона. Изпълнихме и по-голямата част от програмата си през трите дни в Бахрейн, така че сме сравнително доволни по този показател. По отношение на представянето е твърде рано да се каже нещо конкретно. Не мисля, че някой е наясно с реда преди първата квалификация. Тогава всички ще са с малко гориво, меки гуми и на пълна мощност. Очаквам да има някои изненади", заяви Алонсо.

„От момента, в който се съгласих да се присъединя към Алпин, влагам много усилия, за да съм физически и умствено подготвен за този сезон. Научих много през годините извън Формула 1. Нямам търпение надпреварите да започнат. Страхотно ще е. Има някои млади момчета, които демонстрираха страхотно каране в по-малките категории. Тук са и шампионите, които се състезавах и преди две години – Люис, Себастиан, Кими. Верстапен, макар че е един от младите състезатели, от по-младото поколение, се състезава на топ ниво вече четири или пет години. Стартовата решетка е много конкурентоспособна и ще е предизвикателство да се борим с всички на пистата. Но аз съм по-добър от тях“, добави още той.

„Наясно сме, че тази година това няма да е възможно да се борим за титлата. През 2022 година обаче влиза в сила нов регламент и има шанс редът на грида да се поразбърка. Иска ни се да сме един от отборите, които ще поднесат изненада. За целта трябва да се трудим упорито този сезон", каза испанският пилот.