Ферари ще гони подобрение от 0,3 секунди в скоростта си и намаление теглото на болидите си с 2 кг с пакета новости за уикенда на Гран при на Испания. От Скудерията подготвят първите сериозни промени по болидите F1-75 от началото на сезона. В Маранело бяха решили да не въвеждат нови компоненти просто заради идеята да изпробват разни неща. Стратегията им е да прилага новости само тогава, когато са сигурни как ще проработят те. Италианската преса вече анализира какво ще има Ферари на пистата Каталуния като промени и как ще повлия това на битката в шампионата.

В Маями например Ферари имаше ново задно крило, което обаче в крайна сметка не използва.

„При пристигането в Америка видяхме условията и асфалта, осъзнавайки, че новото крило не е идеално решение. Трябваше да се фокусираме върху износването на гумите повече, отколкото върху скоростта на правите. Симулациите ни показаха, че това бе правилното решение“, обясни Матия Биното.

„Пакетът новости за Барселона ще е важен, но няма да е най-важният за сезона. Състезателната година е дълга, борбата в областта на техниката няма да опре до една-единствена иновация“, добави още шефът на Ферари.