Ферари ще продължи да въвежда новости по болида си SF1000 и по време на състезателния уикенд за Гран при на Айфел. Формула 1 ще се върне тази седмица на пистата Нюрбургринг и Скудерията ще приложи следващия етап от развитието на автомобила си. Според италианското издание на Моторспорт най-големи очаквания има за промените в задното окачване.

След Гран при на Русия шефът на Ферари в F1 Матия Биното обясни, че е направена крачка в правилната посока за развитието на SF 1000. Новостите в Сочи включваха промени в предната част на автомобила, г-образни перки на пода и ревизирани страници на задното крило. Очаква се на Нюрбургринг да изпробва дефлектори, с които да използва създадените от тези новости въздушни потоци. Още няколко допълнителни елемента и нов дифузьор се подготвят най-рано за Портимао в Португалия. Възможно е тази последна част от обновлението да дойде и в Имола за Гран при на Емилия Романя.

„Усещането по време на каране почти не се промени“, каза след надпреварата в Сочи Шарл Льоклер. „Данните обаче сочат, че имаше малък напредък, което вече е положително. В следващия старт трябва да имаме нещо по-голямо.“

На Нюрбургринг ще се изследва поведението с новостите по задното окачване. Целта им е да стабилизират поведението на болида, който на моменти има неочаквано остри реакции и пилотите губят контрол върху него. Смята се, че в Маранело са намерили начин да избегнат нестабилността между края на спирането и началото на ускорението в кривите. Тестовете в симулатора дали много добри резултати. Във Ферари обаче са предпазливи, тъй като им се е случвало постиженията в базата да не съответстват на тези на писта.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.