Ферари няма да назначава нов технически директор на мястото на Симоне Реста, след като той премине в Хаас. Шефът на екипа Матия Биното провежда реорганизация от година и половина. Реста се върна от Алфа Ромео в края на лятото на 2019 година, а сега ще стане част от американския тим. Биното обаче създаде хоризонтална структура, при която шефовете на отделни департаменти носят отговорност за работата на екипите си и няма технически директор, който да ги ръководи. Поредната стъпка в тази посока бе направеното в кря на юли преструктуриране на техническтата организация. При него бе създаден отдел, наречен Performance Development, начело на който бе поставен Енрико Кардиле.

„Няма да има технически директор. След излизането на Симоне Реста от организацията отговорността му ще бъдат покрити от Енрико Кардиле, който сега ръководи отдела на шасито. Така че нямаме технически директор начело на всички департаменти – задвижващи системи, доставки и т.н. Но Енрико Кардиле ще поеме досегашните отговорности на Реста“, заяви Биното.

„Ако въпросът е дали търсим за още хора, които евентуално да се присъединят и да подсилят организацията ни, то във Ферари винаги сме с широко отворено съзнание по този въпрос. Според мен за нас е важно да погледнем навън, да сме сигурни, че идентифицираме човека или хората, които ще са ценни за Ферари", добави още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.