Наслаждаващият се на феноменален уикенд пилот на Ферари – Шарл Льоклер, затвърди доброто си представяне на трасето в Австрия и завоюва полпозишъна преди неделното състезание. Монегаскът направи страхотна квалификация, спирайки часовника с 1.03:003, като подобри времето си с повече от двеста хилядни в последните акорди от Q3.


 Потопете се от начало до край в Гран При на Австрия, 9-и кръг от шампионата на Формула 1 за 2019 година, чрез преките предавания на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, които ще покрият свободните тренировки, съботната квалификация и самото състезание на 30 юни!


Зад него на две десети остана световният шампион Люис Хамилтън, а Топ 3 оформи пилотът на Ред Бул Рейсинг Макс Ферстапен. Хамилтън пък ще бъде разследван от маршалите, след като в първата част на квалификацията препречи егоистично пътя на Кими Райконен, който му отвърна със ... "среден пръст".

Хамилтън отнесе наказание, ще тръгне пети

В третия етап от квалификацията време не записа Себастиан Фетел, след като пилотът на Скудерия Ферари имаше проблеми с болида, които не успяха да бъдат отстранени навреме от екипа на „черните кончета”. След квалификацията стана ясно, че колата на Фетел е имала проблеми с въздушното съпротивление и затова той не записа време в третата част от квалификацията.

На четвърто място завърши Валтери Ботас, а Кевин Магнусен и Ландо Норис бяха пети и шести.