Макс Ферстапен и Даниел Рикиардо отбелязаха двойна победа за Ред Бул в първата свободна тренировка преди последния старт във Формула 1 за 2018 – Гран При на Абу Даби.

Холандецът определено доказа, че е човекът във форма в заключителния етап от кампанията, като беше с почти половин секунда (453 хилядни) по-бърз от своя съотборник, за когото стартът в неделя ще бъде последен за „биковете” преди трансфера в Рено.

Пилотите на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън дадоха съответно трети и четвърти резултат, което беше логично, тъй като заложиха на по-твърдия тип гуми.

Другият тим от челото – Ферари прекара петъчната сутрешна сесия в тестове на части за 2019-а, което обоснова 7-ото и 8-ото място за пилотите. Кими Райконен завърши пред Себастиан Фетел.

Пилотите на Ред Бул бяха единствените от челниците, които си позволиха да употребят втори комплект гуми хиперсофт, които дават най-добро време в рамките на една обиколка, но бързо се разпадат в дълга серия. Мерцедес и Ферари започнаха с хиперсофт рано, но после минаха на по-твърдите опции като суперсофт и ултрасофт.